ŠTETA 70 TISUĆA KUNA

Kazneno prijavljen nasilnik koji je demolirao autobus u Solinu

01.03.2019 u 15:28

Bionic
Reading

Zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari splitska policija kazneno je prijavila 28-godišnjaka koji je u nedjelju rano ujutro u Solinu demolirao autobus javnog prijevozna nanijevši tvrtki Promet štetu od oko 70 tisuća kuna.

U policiji su rekli da su nakon završenog kriminalističkog istraživanja, koje je započelo tek nakon što je nasilni muškarac otpušten sa Odjela psihijatrije splitske bolnice, izgrednika predali policijskom nadzorniku te će sada o njegovoj slobodi odlučivati sudac istrage.

Sumnjiče ga da je u nedjelju, oko 6,30 sati na području Solina, u Salonitanskoj ulici istrčao ispred autobusa javnog gradskog prijevoza, a nakon što je vozač zaustavio autobus 28-godišnjak je istrgnuo brisač kojim je razbio više stakala, udarajući po vanjskom dijelu autobusa.

Nakon toga je nogom razbio staklo na prednjim vratima i ušao u autobus kojega je pokušao pokrenuti, ali nije uspio. Potom je izašao van i otrgnuo dio branika s autobusa i nastavio ga uništavati dok nije opazio policajce koji su ga spriječili u bijegu i savladali ga, kažu su u policiji.