NEGATIVNA OCJENA IZ HDZ-a

Karamarko Milanoviću: Sjedi, jedan!

03.12.2012 u 16:20

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas da vladajućoj koaliciji, nakon godinu dana vlasti, ne može dati prolaznu ocjenu. 'Riječ je o neuspješnoj, lošoj vladi, koja nije učinila ništa korisno, a nesposobnost kompenzira prepotencijom i bahatošću prema sindikatima i kolegama u Saboru', ocijenio je Karamarko

Lider opozicije ustvrdio je da je Kukuriku koalicija odmah na početku mandata 'nastupila u maniri pobjednika, s mentalnim sklopom onoga koji dijeli plijen - kome koje poduzeće, kome ministarska i mjesta državnih tajnika, članstva u nadzornim odborima itd'.

Ocijenio je da su kadrovska osvježenja izostala, a da se Plan 21 pokazao kao 'obmana i izborna prijevara'.

'Od 21 točke tog plana, ostvarena je samo točka 22 - temeljito čišćenje kadrova koji ne pripadaju njihovim strankama, bez obzira na stručnost', kazao je Karamarko, ustvrdivši da je Vlada smijenila desetke stručnih ljudi koji su pregovarali s EU i 'dobro poznaju briselske hodnike', a da je na njihova mjesta dovela 'nesposobnu momčad iz partijskih prostorija'.

Ustvrdio je i da su gospodarstvu izostale nužne promjene te da vladajući nemaju konzistentan plan koji bi mogao zaustaviti negativne trendove.

Pokušavaju proračunske rupe popuniti na nasilan način, poreznom politikom koja je, uz poskupljenje energenata, potpuno destimulirala poduzetnike', rekao je Karamarko.

Upozorio je i da je poskupljenje energenata snizilo standard naših, koji, kaže, ugrožava i ukidanje nulte stope PDV-a, zbog kojega će poskupjeti kruh, mlijeko i meso i druge za život neophodne potrepštine.

'Istodobno, Vlada smanjuje stope poreza na dijamante, krzno i drugu luksuznu robu. Ne znam kome to ide u prilog. Možda onima koji se sada skijaju na elitnim skijalištima u Austriji, građanima sigurno ne', rekao je Karamarko.

Vladu je prozvao i da krivicu za neuspjeh svaljuje na sindikate i poslodavce.

'Možemo očekivati da će uskoro za sve okriviti narod, jer, uz ovakvu vladu, treba promijeniti narod', zaključio je Tomislav Karamarko.