BIJEG IZ LIBIJE

Kaos u zračnoj luci u Tripoliju

23.02.2011 u 15:13

Bionic
Reading

Stanje u zračnoj luci u Tripoliju je kaotično, a putnici se tuku za ulazak u zrakoplov, rekao je u srijedu za agenciju France Presse kapetan malteškog zrakoplova Philip Apap Bologna po povratku iz libijske prijestolnice, gdje je ukrcao sunarodnjake

'Stanje je kaotično i putnici se tuku da uđu u zrakoplov. Vlada zbrka jer libijske sigurnosne snage ne puštaju na terminal ljude bez zrakoplovne karte', rekao je pilot za AFP.

'Naređeno nam je da ne silazimo iz zrakoplova, ali sam otišao na terminal vidjeti ima li Maltežana. Došli smo u Tripoli kako bismo dovezli što veći broj naših sunarodnjaka i to smo i učinili', dodaje kapetan po povratku u La Valettu.

Pilot navodi da je ponašanje putnika u zračnoj luci posljedica njihove 'očajničke želje da napuste Libiju'.

Zrakoplov je na koncu dobio dozvolu za polijetanje s više od četiri sata kašnjenja, ali je kapetan u času dok se kretao prema pisti primio informaciju da je još troje putnika stiglo u zračnu luku te se okrenuo i vratio se po njih, jer je 'to bilo najlogičnije' s obzirom na to da je bilo slobodnih mjesta.

Bologna ističe da sigurnost leta nije bila upitna, usprkos napetosti i uznemirenosti posade.

Kako navode malteške vlasti, oko 180 malteških državljana živi u Libiji i vlasti u Tripoliju izdale su u srijedu dozvolu za slijetanje drugog zrakoplova iz La Valette.