KAOS NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA

Na Macelju se čeka pet sati, na Pasjaku tri, a na Bregani dva sata

07.04.2017 u 15:19

  • +4

Provjera putnika na državnim granicama

Izvor: Cropix / Autor: Željko Hajdinjak / CROPIX

Bionic
Reading

Na većini graničnih prijelaza i poslijepodne se, zbog sustavne granične kontrole koja je započela danas, čeka do pola sata, ali na nekim prijelazima se čeka puno duže, primjerice na Macelju se na ulazak čeka oko 5 sata, a na Pasjaku tri, dok se na izlazak iz Hrvatske čeka kraće, navodi se u izvješću Hrvatskog autokluba od 14,30 sati.

Dugo se čeka na Macelju - ulazak oko 5 sati, izlazak 1 sat; na prijelazu Lupinjak - izlazak kolona od kilometra, čekanje 1 sat; na prijelazu Razvor kolona na izlasku je 500 metara, čekanje 30 minuta; na Pasjaku se na ulazak čeka 3 sata, izlazak oko 1,5 sat; na prijelazu Rupa na ulazak se čeka 1,5 sat, na izlazak 1 sat; na Kaštelu se na ulazak čeka 45 minuta, na Plovaniji 30 minuta, a na Bregani se na ulazak u Hrvatsku čeka 2 sata, a na izlazak do 30 minuta.

Od danas, 7. travnja u primjeni su sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima Europske unije.

Provjera, odnosno skeniranje, dokumenata svih putnika od danas se provodi na graničnim prijelazima na vanjskoj, ali i unutarnjoj granici Europske unije.

Dražen Horvat iz Uprave za granicu Ravnateljstva policije rekao je jučer kako je povod novim pravilima 'jačanje sigurnosnog aspekta u svakom pogledu između ostaloga i pojačane prijetnje terorizma, ali i bilo kakvih drugih kriminalnih aktivnosti'.

Više informacija o novim kontrolama na graničnim prijelazima možete pročitati ovdje.

>>Ako ste zapeli na graničnim prijelazima i imate fotografije gužve, pošaljite ih na vijesti@tportal.hr