IZVANREDNI IZBORI

Kandidati za gradonačelnika Splita Kristina Vidan i Ante Franić predali potpise

08.06.2022 u 17:16

Bionic
Reading

Kandidati za gradonačelnika Splita na izvanrednim izborima Kristina Vidan i Ante Franić predali su u srijedu poslijepodne, u pratnji svojih najbližih suradnika, prikupljene potpise za kandidaturu i liste za Gradsko vijeće u Gradskome izbornom povjerenstvu u splitskom kotaru Bol

Tom je prilikom Vidan, kandidatkinja ispred stranke Pametno za Split i Dalmaciju, izvijestila kako je na njihovoj listi za lokalni parlament prvih 19 mjesta rezervirano za žene nazivajući to "presedanom u političkom životu Hrvatske".

"Na listi se nalazi 19 hrabrih i poduzetnih žena koje su odlučile zakoračiti u političke vode. Mi smo jedina stranka koja nema centralu u Zagrebu i kojom se upravlja isključivo iz Splita", rekla je Vidan u pratnji kandidatkinja za njezine zamjenice Mariane Bucat i Lucije Grčić.

Prikupile su 1959 potpisa podrške za kandidaturu.

Nezavisni kandidat Ante Franić predao je Gradskome izbornom povjerenstvu 1760 potpisa, a po izlasku je rekao da vjeruje u dobar rezultat na predstojećim izborima. Kandidati za njegove zamjenike su Jadranka Bandalo-Žebčević i Goran Soko.

"Uvjereni smo da smo nova snaga u Vijeću jer ovo su ljudi koji nisu bili u politici i želimo politici dati ljude koji imaju profesionalne karijere i koji su iskustvo stekli u realnom sektoru", istaknuo je Franić.