radno ljeto na moru

Kampanja je u punom jeku, no kandidati za predsjednika države ipak su našli vremena za kupanje i sunčanje

17.08.2019 u 15:34

Bionic
Reading

Neslužbena kampanja za predsjedničke izbore, koji bi se trebali održati krajem godine, već traje par mjeseci, predsjednički kandidati rastrčali su se diljem Hrvatske, no neki od njih u radno ljeto ipak su uspjeli 'ukomponirati' nekoliko dana odmora na moru i suncu

Iako su mnogi od predsjedničkih kandidata već mjesec dana u neformalnoj kampanji i obilascima Hrvatske, neki od njih ipak su uspjeli uloviti nekoliko dana odmora kako bi napunili baterije i pripremili se za pravu kampanju koja počinje na jesen.

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, čija se službena kandidatura tek očekuje, nakon proslave Oluje otišla je na nekoliko dana godišnjeg odmora. Do Velike Gospe odmarala je u državnoj rezidenciji na Brijunima.

Njeni zasad najveći oponenti u anketama, Zoran Milanović i Miroslav Škoro nisu ljetovali. Iz Škorinog stožera za tportal su poručili da on ima radno ljeto i da nije odmarao. Cijelo ljeto, naime, ima koncerte po Hrvatskoj i BiH.

Odmarao nije ni Zoran Milanović. Gotovo cijelo ljeto obilazi gradove po Jadranu, a u njegovom stožeru nam kažu da je jedino nakon posjete Metkoviću, gdje je bio kao kandidat, ostao dva dana kod prijatelja u Dalmaciji.

Nezavisni kandidat Dejan Kovač, kojeg podržava HSLS, kazao je pak za tportal da ljeto također uglavnom provodi radno, no da je nedavno proveo nekoliko dana na Krku, gdje mu supruga ima suvlasništvo nad malom kućicom.

  • +23
Mnogi od kandidata pohodili su nedavno održan Maraton lađa Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Odmora je bilo za Daliju Orešković, koja za tportal kaže da ljetuje u Podgori kod Makarske u obiteljskoj kući od svekra Slavena Letice. 'Svake godine sve dane naših odmora podijelimo na malo moje Like, a malo na Podgoru. Prvenstveno zbog prilike da nam se djeca druže sa sestričnama i bratićima te šriom familijom', kazala nam je Dalija Orešković.

Saborski zastupnik Tomislav Panenić, koji je rodom iz Slavonije, kaže da je kao i svake godine dva tjedna proveo u Zadru, dok je pak njegov bivši kolega iz Mosta Vlaho Orepić odmarao u rodnim Pločama, no posjetio je i Baćinska jezera te ušće Neretve.