MOSTOVAC ŠIMIĆ

Kakvi izbori i preslagivanja, pa tek smo počeli s reformama!

06.05.2016 u 16:39

Bionic
Reading

Napetosti u vladajućoj koaliciji ne prestaju. Dok nezadovoljni šef HSLS-a Darinko Kosor zaziva nove izbore, drugi nagađaju o preslagivanju vladajućih snaga u kojem bi HDZ istisnuo Most i premijera Tihomira Oreškovića. Svoje, možda i posljednje upozorenje HDZ-ovci su poslali sa slučajem SOA-e i njegovim bivšim šefom Draganom Lozančićem kojega ne žele među premijerovim savjetnicima u Vladi

Mostovcima ne ide ni na ljestvici popularnosti. Umjesto koalicijskih partnera, prema najnovijem istraživanju CRO Demoskopa, Živi zid ih je preskočio i istisnuo na četvrto mjesto. Tako je Most postao najveći postizborni gubitnik dok je Živi zid dobitnik. Za vrh ljestvice popularnosti tijesno se i dalje bore HDZ i SDP.

'Od kada su izbori prošli stalno čitamo o ponavljanju izbora. Ne obaziremo se na to. Koncentrirani smo na svoj posao i mislimo kako su se konačno počele događati reforme u Hrvatskoj. Još nas puno toga čeka i usmjereni smo na to', kratko za tportal odgovara Miroslav Šimić, predsjednik Kluba zastupnika Mosta.

Oni su, ponavljaju, svjesni kako su dobili priliku te se obvezali hrvatskim građanima i biračima na reforme. Stoga i dalje žele partnerski odnos na tom poslu koji smatraju vrlo važnim za hrvatsko društvo. Priče o svojem istiskivanju i zamjenjivanju smatraju 'kalkulacijama bez argumenata i podloge'.

'Takve priče će se vrlo brzo pokazati da nemaju podlogu', zaključio je Šimić.

427535 ,427535 ,426803 ,426417