GOLFOM U RUPU

Kako je kampanja u Zadru postala sprdnja

07.05.2013 u 20:07

Bionic
Reading

U Zadru se očekuju najizvjesniji lokalni izbori do sada. Čak je 11 kandidacijski lista za Gradsko vijeće. U svim dosadašnjim mandatima Grad je bio u rukama HDZ-a. Hoće li HDZ i dalje vladati Zadrom ovisit će i o onim strankama i nezavisnim listama koje prijeđu izborni prag. Njihov mandat ili dva u poslijeizbornoj trgovini značit će mnogo. Prema anketi Nove TV osim HDZ-ove i SDP-ove koalicije u Gradskom vijeću će se naći i vijećnici nezavinse liste Enija Meštrovića, Akcije mladih i Hrvatskih laburista

I dok Laburisti tvrde da će ostati opozicija, a Marko Pupić Bakrač i Akcija mladih kategorički odbijaju bilo koji oblik suradnje s HDZ-om i SDP-om tvrdeći da su svih ovih godina u tihoj koaliciji, Meštrović se ne izjašnjava već sve okreće na šalu.

Podjednako razočarani u aktualnu HDZ-ovu vlast i opoziciju predvođenju SDP-om građanima se Meštrovićev estradni pristup izborima svidio pa se već sada mogu čuti prognoze prema kojima će ljudi s njegove liste nazvane Konji biti prevaga u kreiranju vlasti.

Početna šaputanja kako su u pitanju trojanski konji HDZ-a sve su glasnija, no ni na njih kao ni na bilo koje drugo ozbiljno političko pitanje Meštrović se ne osvrće već nastavlja skandalima zabavljati puk i kročiti sebi put prema političkom angažmanu.

Nakon što je kampanju započeo prošenjem na gradskom mostu ne bi li skupio sredstva za plakat ili dva te nastavio sprdnju glumatanjem divljaka i kauboja koji narod časti kruhom i mesom Meštrović je video uradcima koje objavljuje na YouTube kanalu svoje liste nastavio uveseljavati sugrađane.

'Golf ne smije stati', poručio je u jednom od njih otvarajući, kako kaže, prvi golf teren u Zadru i Dalmaciji koji će zaposliti 90 ljudi. Nakon presijecanja vrpce kandidat za gradonačelnika Zadra sjeo je u automobil Golf i njime se zabio u rupu, dok je vesela svjetina oduševljeno klicala i pjevala.