PUNO RJEČITIJI OKO IMUNOLOŠKOG

Kako je Grčić izbjegao komentirati slučaj Zlatar Violić

26.03.2015 u 10:20

Bionic
Reading

Uoči današnje sjednice Vlade novinari su 'zaskočili' potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i europskih fondova Branka Grčića pitanjem kako se moglo dogoditi da Vlada Saboru pošalje nalaz državne revizije i tek onda u javnost izađu nepravilnosti u radu Ministarstva kulture zbog kojih je smijenjena ministrica Andrea Zlatar Violić, a za nepravilnosti se zainteresirao i Uskok. Grčić je istaknuo interes prvenstveno za svoj resor, kazavši kako je nalaz revizora za svoje ministarstvo detaljno proučio te izrazio zadovoljstvo dobivenim bezuvjetnim mišljenjem

'Najviše me zanima kako rade ljudi u mom resoru. I kao što znate, dobili smo bezuvjetno mišljenje državne revizije i zbog toga čestitam svojim ljudima u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova', poručio je Grčić.

Uz novinare, ministre su dočekali članovi Radničke fronte s porukom: 'Ne dajte Imunološki u privatne ruke!'

'Volio bih da se javilo više firmi pa da to bude zdrava konkurencija, no ne podcjenjujemo ni ovog jednog ponuđača, od kojeg očekujemo da će nam u narednim danima predstaviti svoj plan i program upravljanja Imunološkim zavodom. Kako bi cjelokupnoj javnosti bila jasna situacija sa Zavodom, valja istaknuti da je u njega potrebno uložiti oko 100 milijuna kuna da bi se održala razina kvalitete i normalan nastavak rada', objasnio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.