UŽAS U PULI

Kako je beba od 4 mjeseca završila u komi? Evo što kaže šefica istarske Hitne

01.02.2024 u 19:57

Bionic
Reading

Beba od 4 mjeseca danas je dovedena u pulsku bolnicu s prijelom lubanje i krvarenjem u mozgu. Policija istražuje kako je do ozljeda došlo. Kako je i majka bebe također lošeg zdravstvenog stanja, ne isključuje se mogućnost da je pala s djetetom koje je kasnije, zbog komplikacija, prevezeno u riječku bolnicu i sada je u komi

Vještak sudske medicine tek treba utvrditi što se točno dogodilo i s majkom i s bebom, a RTL je razgovarao s Tatjanom Čemerikić, ravnateljicom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

'Jučer oko 12:55 u ležaljci je doneseno dijete u pratnji majke i oca na Hitnu medicinsku pomoć ispostave Rovinj. Doktorica je utvrdila da se radi o djetetu koje je lošeg općeg stanja, bilo je bez svijesti i otežano je disalo. Procjena je da se radi o hitnoći i da je životno ugroženo. Odmah su krenuli u zbrinjavanje djeteta. Napravili su ventilaciju s balonom i oksigenaciju. Išlo se na transport, a majka je išla s djetetom. Svi napori tima bili su usmjereni da se dijete što bolje zbrine. U 13:20 dijete je živo predano u Opću bolnicu Pula', ispričala je Čemerikić.

Šefica istarske Hitne nije mogla nagađati o tome što se s djetetom dogodilo, no otkrila je kako je liječnica koja je zbrinjavala dijete u transportu napipala oteklinu s lijeve strane glavice. 'Nemamo podataka da je palo ili bilo bolesno. Majka je rekla da je dijete ujutro, kako je doktorica napisala, oko 10 sati, jelo. Nakon toga je izgubilo svijest i počelo otežano disati. Oni su ga odmah donijelo na Hitnu medicinsku pomoć', rekla je te dodala da nema daljnjih informacija o tome što se s bebom dogodilo u KBC Rijeka, kamo je dalje transportirana. Mediji javljaju da je dijete trebalo biti operirano, no detalji o tome još nisu poznati.