novi detalji

Istražuje se kako je beba u Puli teško ozlijeđena, lošeg stanja je i majka, oglasila se liječnica

01.02.2024 u 11:55

Bionic
Reading

Istražitelji provjeravaju sve okolnosti događaja u kojem je 4-mjesečna beba zadobila teške ozljede glave i trenutno se nalazi na liječenju u KBC-u Rijeka. Majka bebe je također lošeg zdravstvenog stanja, pa se ne isključuje mogućnost da je pala s djetetom ili da joj je dijete ispalo iz ruku

Vještak sudske medicine mora utvrditi na koji je način ozljede zadobila 4-mjesečna beba koja se u ovim trenucima nalazi na intenzivnom liječenju u riječkoj bolnici. Kada se utvrdi mehanizam nastanka ozljeda, bit će moguće rasvijetliti cijeli ovaj tragičan slučaj, piše N1.

Prema informacijama koje su u ovom trenutku dostupne, policija je u srijedu oko 15.30 sati dobila dojavu iz Odjela anestezije pulske Opće bolnice da su primili dijete s teškim ozljedama glave, odnosno s prijelomom lubanje i krvarenjem u mozgu.

Neslužbeno se doznaje da je četveromjesečna djevojčica stavljena u induciranu komu te je hitno prevezena u riječku bolnicu, gdje je u jedinici intenzivnog liječenja.

Osim vještačenja, u tijeku su razgovori sa svim članovima obitelji.

Četveromjesečna beba na hitnu pomoć u Rovinju donesena je u dječjoj ležaljci u pratnji majke i oca oko 12.55 sati u srijedu.

'Čim je polegnuto na strečer vidjela sam da je mlohavo i lošeg općeg stanja. Pristupila sam procjeni. Disanje je bilo neadekvatno, puls sam palpirala oko 90. Majka je rekla da je dijete do sada bilo zdravo, te da je ujutro oko 10 sati jelo', ispričala je šokirana liječnica za 24 sata.

Dodaje kako su roditelji kazali da bebica nije bila bolesna niti je itko oko nje bio bolestan. Liječnica je u kolima 'hitne' cijelo vrijeme transporta disala umjesto bebe. Tada je i primjetila, kako je ispričala, na bazi nosam hematom od 2 milimetra. Najavila je dolazak u bolnicu gdje ih je dočekao cijeli anesteziološki tim i nastavio ventilirati bebu ambu balonom.