na sud

Roditelji odgojitelji tuže Grad Zagreb: Tomašević je lagao u kampanji, naši korisnici skrbe o 20.000 djece

10.12.2021 u 18:37

Bionic
Reading

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja najavljuje tužbu zbog odluke kojom se umanjuje opseg prava odnosno dijelu korisnika i ukida pravo na mjeru roditelj odgojitelj istaknuvši da su se time u problemu našla 5793 korisnika koja skrbe o oko 20.000 djece od kojih je njih 6000 vrtićke dobi.

Grad iznošenjem neistinitih podataka umanjuje problem, obećava da će poraditi na ublažavanju negativnih posljedica svoje odluke koje će se odraziti na mnoge lokalne i nacionalne sustave, navode u petak u priopćenju.

Ne dopuštamo da se problem proširi, a u borbi za stečena prava ne pristajemo na lažna obećanja. Gradonačelnik je lagao i u predizbornoj kampanji, i to više puta, čime nije vjerodostojan, poručuju iz Udruge.

Znajući da ima većinu glasova u Skupštini, zahvaljujući koaliciji Možemo! i SDP-a, odlučio je, ističu, trošak grada smanjiti oduzimanjem prava zadirući u najosjetljiviju skupinu - djecu, a sve je protivno i zakonima.

Nećemo to dopustiti i pružanje otpora od sad i kroz pravnu borbu se nastavlja, najavljuje Hrvatska udruga roditelja odgojitelja.

  • +28
Roditelji odgojitelji pred Skupštinom Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su većinom glasova prihvatili izmjenu odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja kojom se ona ukida onima kojima je dijete navršilo sedam godina, a onima s djetetom mlađim od sedam godina, smanjuje se na 1000 kuna od 1. svibnja.