MRAK TARITAŠ O IZBACIVANJU

'Kad su emocije prema Čačiću u pitanju, imam olakotnu okolnost'

16.01.2014 u 11:51

Bionic
Reading

Izbacivanje Radimira Čačića iz HNS-a zbog rada na destabilizaciji stranke iza zatvorskih rešetaka komentirala je i Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja

'Čačić je u zatvoru, i to je činjenica, ali isto tako je vidljivo da odlaskom u zatvor nije stalo njegovo političko djelovanje. To je unijelo nemir u stranku koja mora biti jedinstvena', kazala je Mrak Taritaš novinarima uoči sjednice Vlade.

Upitana ima li kakvih emocija prema Čačićevu izbacivanju, s obzirom na to da je on jedan od njenih utemeljitelja, ministrica je dodala da ona s te strane ima olakotnu okolnost.

'Od svih ljudi u HNS-u ja sam s njim najkraće radila i u odnosu na emocije imam olakotnu okolnost. Mogu razumjeti da netko može emotivno reagirati, ali djelovanje u političkoj stranci je ono za jedinstvenost stranke, a ne za naše osobno djelovanje', zaključila je Mrak Taritaš.

SDP-ovi ministri uoči sjednice Vlade nisu željeli komentirati Čačićevo izbacivanje jer smatraju da je to 'unutarstranačko pitanje narodnjaka'.