VREMENSKA PROGNOZA

Jutarnji minusi i naoblaka, no uskoro nam stiže iznenađenje

22.01.2018 u 06:48

Bionic
Reading

Početak tjedna u Hrvatskoj obilježen je temperaturama koje ne prelaze 10 stupnjeva, uz oblačno i povremeno vjetrovito vrijeme. No zatopljenje je iza ugla

U ponedjeljak pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Navečer na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima unutrašnjosti uz umjerenu naoblaku ponegdje može pasti i malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu u početku jaka i olujna bura tijekom dana će oslabjeti i na sjevernom dijelu okrenuti na slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 2 do 6, na Jadranu između 9 i 12 celzijevaca.

Vrijeme 22. siječnja Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U Zagrebu pretežno sunčano, poslijepodne i navečer povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana do umjeren južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5 stupnjeva.

Sredinom tjedna temperatura u glavnom gradu prijeći će 10 stupnjeva, uz mogućnost kiše.

Split u ponedjeljak na maksimalnih 7, već od utorka predviđa se rast temperature, a za vikend kiša.

U Osijeku sunčano s povremenom naoblakom i maksimalnih 4 stupnja, a slično vrijeme predviđa se i za Gospić.

Rijeka tjedan počinje temperaturnim rasponom od 2 do 7 celzijevaca, bez padalina.

Globalno zatopljenje Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne i ne bi trebale uzrokovati veće poteškoće ljudima. Umjerene poteškoće mogu se očekivati još samo kod vrlo osjetljivih ljudi.