PREPUCAVANJA U VELOM MISTU

Jurjević: Splitski HDZ – diletantska skupina pučkih zabavljača

06.06.2011 u 12:41

Bionic
Reading

Posljednjih tjedana splitski HDZ i SDP se nabacuju priopćenjima i konferencijama za medije po već zadanom scenariju prema kojem HDZ redovito oštro reagira na sve što SDP plasira u javnost

Ovaj put su uloge izmijenjene, gradski SDP i njihov čelnik Marin Jurjević reagiraju priopćenjem na posljednju konferenciju za novinare splitskog i županijskog HDZ-a. Istupe splitskog HDZ-a, na čelu s Dujom Marasovićem, nazvali su igrokazom diletantske skupine pučkih zabavljača. Marasović je, naime, na konferenciji za novinare splitskog HDZ-a organiziranoj uoči Papina dolaska napao SDP, a za lidera te stranke Zorana Milanovića je kazao da se 'ponaša kao pijanac' i da ga 'nije moguće kontrolirati'.

Jurjević je poručio Marasoviću i splitskim HDZ-ovcima kako bi bilo 'poželjnije da HDZ progovori o tome zašto premijerka nije govorila istinu o splitskom škveru i o crnim torbama punim tuđeg novca kojim su se koristili samo odabrani'. Umjesto toga oni se, prema mišljenju splitskog SDP-a, bave podmetanjem afera političkim oponentima i neistomišljenicima.

'Umjesto da pokušaju odgovoriti na gotovo bezizlaznu situaciju u kojoj se našlo hrvatsko društvo nakon gospodarskog kolapsa u koji je upalo pod dirigentskom palicom HDZ-a, već pomalo dosadna splitska politička družina na papagajski način ponavlja fraze, objede i podmetanja na račun SDP-a i opozicije želeći na taj način skrenuti pažnju građana upravo s pitanja HDZ-ove odgovornosti za koruptivni labirint i gospodarski krah iz kojih će je, nakon izbora, trebati vaditi neki drugi', ocijenio je Jurjević u priopćenju splitskog SDP-a.

Kolegama iz HDZ-a na čelu s Marasovićem, koji je ujedno i ravnatelj splitskog KBC-a, zamjerili su što su tako važan događaj kao što je pastoralni i državnički posjet Pape upotrijebili u dnevnopolitičke svrhe.

'Zar ne postoje granice koje u civiliziranim, uljuđenim zajednicama jednostavno nije dozvoljeno prijeći, a da se ne srozamo na goli primitivizam i politički utilitarizam?', upitali su splitski SDP-ovci te odgovorili kako ih je upravo takav pristup doveo 'na najnižu razinu podrške splitskih glasača u zadnjih dvadeset godina.'