nepravomoćna presuda

Juretiću 50 godina zatvora za brutalan zločin u Solinu prije dvije godine

08.02.2021 u 13:32

Bionic
Reading

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Splitu Luka Juretić osuđen je na 50 godina zatvora za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva u Solinu krajem siječnja 2019. godine, javio je novinar Nove TV Mario Jurić na Twitteru

Luka Juretić, 25-godišnjak iz Solina, osuđen je za teško ubojstvo 92-godišnjeg susjeda i pokušaj teškog ubojstva njegove 87-godišnje supruge koja je kasnije preminula. Na početku suđenja na Županijskom sudu Juretić je rekao da se ne osjeća krivim.

Prema optužnici, Juretić je oko 18.20 došao na vrata stana svojih susjeda, bračnog para Uvodić, pitajući da mu posude brašna. Iznenada ih je počeo udarati tupo-tvrdim predmetima te ubadati oštrim predmetom.

Batom za meso i čekićem nanio je Vicencu Uvodiću 13 udaraca po glavi i tijelu, a zatim ga ubo nožem u trbuh. Senki Uvodić zadao je više udaraca te joj pritom slomio desnu ruku i nanio teške ozljede lijeve ruke te ozljede glave. Nakon toga je ukrao nakit, novac i druge predmete iz stana. Vicenco je umro na mjestu dok je njegova supruga preminula nakon dugotrajnog liječenja.