DINAMOVA INVENTURA

Jurčić je potjeran, traži se netko sličan

08.12.2011 u 10:22

Bionic
Reading

Samo je Branko Ivanković posljednjih godina preživio četiri Dinamove utakmice bez pobjede. Jurčiću to ni u drugom pokušaju nije uspjelo, smijenjen je nakon tragikomičnog rezultata u Ligi prvaka protiv Lyona

Real i Lyon uzimali su Dinamu mjeru u Europi, Inter i Cibalia po bod u prvenstvu i Jurčića je otpuhao vjetar. Vrhovni (izvršni) predsjednik je okrenuo palac dolje i njegov vjerni sekundant može početi tražiti novi posao. Ili lijepo odmoriti, dobit će odličnu otpremninu.

Nogomet pod Krunom Jurčićem bio je loš, već pola prvog dijela sezone Dinamo ne izgleda kao ozbiljna momčad. U Ligi prvaka dogodila se prvoklasna bruka, igrač više na terenu tradicionalno im ništa ne znači, a u zadnjih 15 utakmica samo su Hašku i Splitu zabili više od dva gola. Nije samo trener kriv, ali zasigurno je glavni krivac.

Preuzeo je Vahin Dinamo i silom želio ostaviti svoj trag. Izmišljao je rombove i toplu vodu i tako krenuo ispočetka umjesto da je nastavio uhodanom stazom kojom je put do uigravanja puno kraći. U Sammiru nije imao saveznika, jer je Brazilac prošao najteže razdoblje otkad je u Europi, a bez njega na visokoj razini jednostavno nije znao sastaviti igru.

Sigurno da su mu i braća Mamić savjetima 'pomagala' u poslu, Dinamo je ipak prvenstveno klub koji gaji ambiciju dobro prodavati, a tek onda klub koji sanja velike rezultate.

Ali najveća krivnja Jurčića je što je izdao igrače. Zadnja presica izvršnog predsjednika krunski je dokaz.

'Ma znate što, idući put kada ću ući u svlačionicu, nekog ću uhvatiti za grkljan i podići ga dva metra u zrak', prenaglašavao je pred kamerama svoje fizičke sposobnosti uživljeni Mamić dok je Jurčić zainteresirano gledao i afirmativno klimao. Igrači te presice gledaju...

Otišao je Jurčić, a traži se netko sličan. Netko tko će zainteresirano gledati i afirmativno klimati, jer drukčiji Mamiće ne zanimaju. Budite apsolutno sigurni da Soldo nije na popisu kandidata i da će se malo toga promijeniti u Maksimiru. Majstor Mamić do kraja će sezone uvesti novo malo bogatstvo za najbolje igrače, glasno će se pričati o najboljem Dinamu svih vremena, puno truleži oko kluba gurat će se pod tepih, promovirat će se novi val eksponata, a trener, igrači i radna zajednica će afirmativno klimati.