NAKON PREKIDA U PULI

Jovanović: Prvenstvo je neregularno, liga je pred raspadom

02.04.2012 u 11:43

Bionic
Reading

U samo jednom vikendu, hrvatski su prvoligaški nogomet potresle dvije tužne nogometne priče. Prva je izbacivanje Varaždina u petu ligu, a druga prekid utakmice u Puli između Istre i Rijeke. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović krivce je našao u čelništvu HNS-a, to jest Vlatku Marković i Zdravku Mamiću

Nedjeljni dvoboj Istre i Rijeke imao je neslavan završetak. To jest, završetak nije ni imao jer je utakmica u 70. minuti prekinuta zbog bakljade, prema nekima - druge na utakmici a prema izvješću suca tog dvoboja Marija Strahonje - treće. Dakle, prema tome - i potpuno regulativne jer sudac se je samo držao slova 'zakona', na kojem inzistiraju i UEFA i ministar Jovanović ali i čelništvo HNS-a.

'Mislim da je krajnje vrijeme da se Mamić, Marković i Srebrić pogledaju u ogledalo i pljunu u to što vide', rekao je ministar Jovanović, iskorsitivši ovu situaciju da još jednom kaže što misli o najvažnijim ljudima hrvatskog nogometa, a prenosi Jutarnji list

'Smisao ovog prekida bit će ako nitko više ne bude palio baklje na stadionima. U suprotnom će Strahonja i Bebek biti žrtvena janjad. Ako je ovaj prekid početak nekih novih pravila u nogometu, onda će oni imati moju punu podršku', dodao je za isti izvor ministar Jovanović, koji se prisjetio svih anomalija u HNS-u. Počevši od slučaja Gorice, prljave kampanje u utrci za predsjednika Saveza i plaćanja 'poštenog suđenja'.

'Zbog svega navedenog, a prema članku 12. Statuta HNS-a, tražim da cjelokupni Izvršni odbor HNS-a, zajedno s Mamićem, jednom zauvijek napusti nogomet'.