ODBIJENO IZVJEŠĆE

Jovanović: Filozofski fakultet u Zagrebu od danas nema dekana

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 29.01.2021 18:50
  • Objavljeno 29.01.2021 u 18:50
Neven Jovanović

Neven Jovanović

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Vijeće Filozofskoga fakulteta (FFZG) u Zagrebu na izvanrednoj sjednici u petak nije prihvatilo financijsko izvješće o.d. dužnosti dekana prorektora Miljenka Šimprage što pak znači da u skladu sa Statutom, FFZG više nema dekana.

Od 84 prisutna člana Fakultetskoga vijeća, za izvješće glasala su 32 člana, protiv ih je bilo 35, a suzdržanih 17, priopćio je profesor Neven Jovanović.

Kako je izvješće o prijedlogu proračuna Fakulteta i njegovu izvršenju dio godišnjeg izvješća o radu i poslovanju Fakulteta, prema članku 26. Statuta FFZG, ako dekanu nije prihvaćen godišnji izvještaj o radu i poslovanju Fakulteta, mandat mu prestaje.

Od danas tako Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nema dekana, priopćio je u ime zabrinutih članovi Fakultetskoga vijeća, nastavnika i studenata profesor na FFZG-u Neven Jovanović.

Profesori Neven Jovanović i Renata Geld održali su u petak konferenciju za novinare ispred zgrade FFZG-a na kojoj su upozorili na teško stanje na tom fakultetu i krizu upravljanja. Naime, dekanskim programima Geld i Jovanovića, koje je poduprlo Fakultetsko vijeće FFZG-velikim brojem glasova, Senat zagrebačkoga Sveučilišta u srijedu, 27. siječnja, nije dao suglasnost i time se složio s prethodnom odlukom i prijedlogom rektora Damira Borasa.

Kako je na spomenutoj konferenciji za novinare, koja je počela u 12 sati, izvijestio Jovanović, u isto vrijeme počela je i izvanredna sjednica Fakultetskoga vijeća koja je prethodno bila zakazana za petak u 10 sati.

U telefonskoj izjavi Hini Jovanović je istaknuo kako je, zbog činjenice da je Fakultetsko vijeće FFZG-a odbilo financijsko izvješće o.d. dekana Miljenka Šimprage, sada nastala pravno upitna situacija.

Kako je istaknuo, rješenje te pravno upitne situacije je u rukama rektora Damira Borasa.

Hina je za komentar zamolila i o.d. dekana Miljenka Šimpragu, ali se do sada nije očitovao.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!