GRABAR KITAROVIĆ U DRNIŠU

'Josipoviću, kad ćeš ocijeniti rad Vlade'

14.12.2014 u 18:55

Bionic
Reading

Kandidatkinja za hrvatsku predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je u Drnišu u prepunoj maloj gradskoj vijećnici poručila Drnišanima da će Hrvatsku odvesti u bolji život, jer vjeruje u našu državu i ljude

Predstavljajući svoj predizborni program kroz pet točaka, istaknula je najprije gospodarski rast kao zamašnjak cjelokupnog razvoja, uz rasterećenje poduzetnika od nameta i odgovorno ponašanje na svim razinama društva. Kandidatkinja HDZ-a i koalicijskih partnera Kolinda Grabar-Kitarovićsocijalnu stabilnost drži dugim važnim čimbenikom za dostojan život svih uz aktivnu demografsku politiku.

Nadalje je kazala da se zalaže za vladavinu prava i nultu stopu korupcije svugdje i uvijek a ne samo u ovo predizborno vrijeme, za nacionalnu sigurnost i vraćanje dostojanstva branitelja i, kako je istaknula, ne manje važno - osnaživanje međunarodnodnog ugleda Hrvatske i rješavanja odnosa sa susjednim zemljama.

HDZ na svojim stranicama navodi kako je njihova kandidatkinja odgovorila je na medijsko, odnosno pitanje protukandidata Ive Josipovića da izrazi svoj stav o pobačaju.

'Ja sam za život, ali isto tako poštujem pravo na izbor. Nisam za zabranu pobačaja, zato što ona nigdje nikada i nikome nije donijela dobro. Ali sam za pozitivne mjere poput edukacije muškaraca i žena, psiholoških i ostalih savjeta koji pomažu ženi da prebrodi tu stresnu situaciju te da odluči hoće li zadržati trudnoću. Zatim, isto tako sam za to da se u potpunosti ukloni društvena stigma sa žena koje su rodile izvan braka i njihove djece te da se olakšaju posvajanja',  kazala je te Josipoviću poručila sljedeće: ''Na poziv protukandidata kažem da ću odgovoriti na svako postavljeno pitanje, ali isto tako ću njemu postaviti pitanje da napokon ocijeni rad Vlade''.

Na predstavljanju programa Kolinde Grabar Kitarović Drnišanima u maloj gradskoj vijećnici nazočili su, među ostalim, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, saborski zastupnik i predsjednik županijskoga odbora HDZ-a Ante Kulušić, šibensko- kninski župan Goran Pauk te brojni simpatizeri stranke.

U ime drniškog HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović pozdravio je predsjednik i drniški gradonačelnik Josip Begonja koji je istaknuo kako je siguran da pozdravlja buduću predsjednicu države.

Burno pozdravljena predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović prošetala je središtem Drniša i s građanima se fotografirala u gradskom parku kod spomenika "Vrelo života" što ga je Drnišanima darovao kipar Ivan Meštrović.

362508 ,362492 ,362488 ,362465