VOJKOVIĆ U IZVIDNICI?

'Josipovićev čovjek' na Kolindinom skupu

11.11.2014 u 14:30

Bionic
Reading

I dok je bilo očekivano da se na predstavljanju programa Kolinde Grabar Kitarović nađu poznate gumačke i sportske face koje i inače podržavaju HDZ, sasvim neobičan gost, koji se doduše zadržao samo ispred dvorane, uspio je iznenaditi prisutne

Među poznatima u Westinu novinari i snimateljske ekipe zapazili su i Marka Vojkovića, vlasnika Emporiona, tvrtke koja godinama ubire naknadu za autorska prava u ime ZAMP-a i HDS-a, i bliskog prijatelja Ive Josipovića. Iako su ga kamere snimile Vojković izjave nije htio davati.

Njegova prisutnost u Westinu iznenadila je i s obzirom na nedavno prozivanje od strane HDZ-a. Naime, u komentarima nakon uhićenja Milana Bandića Vojkovića je prvi spomenuo šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić

'Mogu vam priznati da se osjetilo da nešto ne štima otkad Josipovićev glavni operativac iz ZAMP-a Marko Vojković ne kadrovira više u Holdingu', kazao je tada Mikulić, no svoju izjavu nije dodatno objasnio.

Objašnjenje je pokušao dati glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić u intervjuu subotnjem Večernjem listu.

'Od te izjave puno je interesantnija poruka koju je Andriji Mikuliću nakon toga istupa preko poznanika poslao Marko Vojković. Poručio mu je: 'Dolazim sporo, ali sigurno kao smrt'! E sad, Andrija je odrastao u Zagrebu, na zagrebačkom asfaltu i sigurno se ne boji takvih instant mafijaša kao što je Marko Vojković – ali to samo govori kakvim je osobama okružen gospodin Josipović. Jer svatko zna da je Vojković jedan od njegovih glavnih operativaca', pojasnio je preko vikenda Brkić.

Je li Vojković svojom pojavom htio odaslati poruku HDZ-u ili se htio 'informirati' zbog svog prijatelja Josipovića, nije posve jasno. Kojim povodom je bio u Westinu u vrijeme kada se održavao HDZ-ov skup pokušali smo doznati i od njega samog, no na naše opetovane telefonske pozive nije odgovarao.