LJUBIŠA DIKOVIĆ U POSJETU RH

Josipović se sastao s načelnikom srpske vojske

23.07.2012 u 18:43

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u ponedjeljak načelnika Glavnog stožera Vojske Srbije general pukovnika Ljubišu Dikovića koji boravi u posjetu Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednika

Razgovaralo se o bilateralnoj sigurnosnoj i obrambenoj suradnji koja je obostrano ocijenjena dobrom. Predsjednik Josipović istaknuo je kako će Hrvatska dati podršku državama u okruženju, uključivo i Srbiji, na njihovu putu ka članstvu u euroatlantskim političkim i sigurnosnim organizacijama.

Razgovaralo se, također, i o mogućnostima proširenja postojeće suradnje, prvenstveno kada je riječ o razmjeni znanja i iskustava vezanih uz sudjelovanje u međunarodnim mirovnim misijama, borbenim skupinama EU-a te u području međunarodne vojne izobrazbe i obuke.

Predsjednik Josipović čestitao je Srbiji na dobivanju kandidatskog statusa za EU te naglasio kako je proces pristupnih pregovora za članstvo u EU zahtjevan, no s druge strane ti napori rezultiraju visoko vrijednim postignućima i dosezanjem visokih demokratskih standarda, dodaje se u priopćenju.