KAMPANJA IDE DALJE

Josipović planira ignorirati Bandića

28.12.2009 u 14:10

Bionic
Reading

Nema odmora u izbornom stožeru Ive Josipovića. Nakon uvjerljive pobjede u prvom krugu izbora, u stožeru za drugi krug planiraju lansirati novu serija plakata i novi slogan, a vizualni identitet kampanje ostao bi isti

Trebat će novca i za nova putovanja, jer je Ivo Josipović najavio novi pokušaj animiranja glasača u Bosni i Hercegovini. 'U prvom krugu su glasovali za druge kandidate', rekao je Josipović. Zato Mirando Mrsić, šef njegova izbornog stožera, nije imao vremena za slavlje. Kaže da se novi donatori javljaju svaki dan u stranku.

'Mi smo planirali kampanju od tri tjedna i naša procjena je bila da će za to biti potrebno oko četiri i pol do pet milijuna kuna. Budući da kampanja traje preko 50 dana, mi ćemo sigurno biti iznad tog iznosa. U ovom trenutku nije moguće predvidjeti koliko će to biti, ali trudit ćemo se da što manje prebacimo zacrtani okvir', objasnio je Mirando Mrsić, šef izbornog stožera Ive Josipovića u izjavi za tportal.

Kao što je i sam Josipović najavio u izbornoj noći, ne planiraju zbog Milana Bandića mijenjati način rada te će izbjegavati otvorenu konfrontaciju sa suparnikom u drugom krugu.

'Mi smo i do sada vodili pozitivnu kampanju i nećemo to mijenjati', pojasnio je Mrsić. Što se tiče kadroviranja savjetničke ekipe budućeg predsjednika, Mrsić smatra da je prerano govoriti o tome. 'Josipović ima mnogo ljudi koji ga podupiru i u stranci i izvan nje kada za to dođe vrijeme, a prvo treba skočiti pa onda reći hop', rekao je Mrsić. Odbacio je mogućnost da bi sadašnji savjetnik predsjednika Stjepana Mesića i nekadašnji jugoslavenski sekretar za vanjske poslove Budimir Lončar, koji je viđen u stožeru Ive Josipovića tijekom izborne večeri, mogao biti dio toga tima. 'Budmir Lončar došao je podržati Ivu Josipovića kao Budimir Lončar', kaže Mrsić.