POSJET BiH

Josipović će se ispričati za zločin u Ahmićima

14.04.2010 u 11:57

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović jutros je doputovao u Sarajevo te je u tijeku susret s Predsjedništvom BiH. Sutra će posjetiti Vitez, a zatim Ahmiće gdje se očekuje da će se ispričati za zločine koje su počinili Hrvati nad Bošnjacima

Josipović će u govoru u Parlamentu obrazložiti stajališta Hrvatske u odnosu na BiH i stanje u regiji. Sastat će se i s visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom te položiti vijenac na spomenik djeci ubijenoj tijekom opsade Sarajeva od 1992. do 1995. godine.

Uoči dolaska u BiH, Josipović je za bosanskohercegovačke medije rekao da donosi izraze snažne potpore Hrvatske opstanku i suverenitetu BiH u kojoj će svi narodi imati jednaka prava.

Sutra će posjetiti Vitez, a zatim Ahmiće. Očekuje se da će se ispričati za zločine koje su počinili Hrvati nad Bošnjacima u ratu u BiH. U Ahimićima je tijekom hrvatsko-bošnjačkog sukoba ubijeno 116 civila, većinom žena i djece.

Josipović će se pokloniti i i hrvatskim žrtvama u Križančevu Selu gdje su ubijena 73 civila.
Službeni posjet Bosni i Hercegovini završit će u Mostaru razgovorom s čelnicima političkih stranaka i otvaranjem Mostarskog proljeća, piše hrt.hr.