FIKUS - KAKTUS

Josipović: Bodljama ću bosti Vladu

10.12.2009 u 14:14

Bionic
Reading

Nakon prijepodnevna druženja s građanima na čakovečkom središnjem Trgu Republike predsjednički kandidat Socijaldemokratske partije Ivo Josipović ponovio je na konferenciji za novinare da, bude li izabran, neće biti predsjednik fikus, već predsjednik kaktus, ponovivši tu frazu po tko zna koji puta

Rekao je kako će 'mati bodlje kojima će bosti vladu, bez obzira na to kojega političkog predznaka bila, kao bi je potaknuo da radi u korist građana' Međimursku je županiju došao, rekao je, potvrditi savez s građanima za bolju i pravednu Hrvatsku i, napomenuvši da je mandat predsjednika ograničen njegovim ovlastima, iznio prioritete svoga programa.

U vanjskoj politici njegov je prioritet ulazak Hrvatske u Europsku uniju, što je nacionalni konsenzus. Govoreći o odnosima sa susjednim zemljama, rekao je da je kvalitetan odnos jamstvo sigurnosti i mogućnost da se Hrvatska potvrdi kao predvodnica u regiji, što je dodatna prilika za hrvatski turizam i prodaju hrvatskih proizvoda trećim zemljama.

Josipović je rekao da će se kao predsjednik aktivno baviti gospodarskom diplomacijom jer time može pridonijeti rješenju gospodarskih problema. Kao vrhovni zapovjednik, kazao je, nastavit će pro-NATO-ovu politiku, a kani i potaknuti namjensku vojnu industriju da Hrvatska svoje proizvodi ponudi partnerima u tome savezu.

Vrlo bitnim smatra usklađivanje rada državnih tijela jer je, kazao je, predsjednik države jedini izravni izabrani državni dužnosnik koji svojim moralnim i političkim autoritetom može napraviti puno u nalaženju najboljih rješenja.

Josipović je konferenciju za novinare u Čakovcu održao u pizzeriji 'Lino', a svoju predizbornu kampanju u Međimurju nastavlja posjetom Prelogu i Murskom Središću.