MISTERIOZNI NESTANAK

Još uvijek ni traga nestalima na Sljemenu

16.12.2010 u 09:55

Bionic
Reading

Nestalog Tina Žugaja (32), vlasnika kafića Papagaj, i Ivu Marić (25), konobaricu u Papagaju, čiji su dokumenti nađeni u automobilu s upaljenim motorom na Sljemenskoj cesti iznad restorana Šestinski lagvić na zagrebačkoj Medvednici, policija i GSS još nisu pronašli iako se za njima intenzivno traga već dva dana

Policija zasad nije pronašla nikakve elemente koji bi upućivali na to da se dogodilo kazneno djelo, ali ni ta mogućnost nije isključena. Zadnji put su viđeni u noći na utorak između 1 i 2 sata, piše Večernji.hr.

Nestali Žugaj bio je specijalac i interventni policajac, a poslije 2000. sporazumno je raskinuo ugovor s MUP-om. Potom se bavio razminiranjem terena, što je radio i dok je bio u specijalcima.

Kao vlasniku kluba prijetio mu je u svibnju ove godine 34-godišnjak kojeg je policija, osim za prijetnje, prijavila i jer je u njegovom stanu pronašla bombu M-75. Osumnjičeni je bio I. B. (34). Povod uhićenju bio je njegov subotnji izlazak u Papagaj, gdje se oko tri sata ujutro pijan posvađao sa sada nestalim vlasnikom kluba. Ugostitelju je tada zaprijetio smrću.

Podsjetimo, automobil Kia Sorento, upaljena motora, čiji je nestali muškarac korisnik, ali ne i vlasnik, pronađen je kilometar iznad Šestinskog lagvića, na jednosmjernoj cesti koja vodi sa Sljemena prema gradu.

Pretragom su pronađena dva mobitela, a jedan je pripadao nestalom muškarcu, dok je vlasnica drugog djevojka. U automobilu je također pronađena torbica nestale Marić i njezini dokumenti. Vrata automobila bila su otvorena.

Policija je, kako doznaje Večernji.hr, navodno locirala još jedan mobitel, za koji je ustanovljeno da pripada nestalom muškarcu. Lokacija mobitela, koji je radio te se aktivno njime koristilo, odnosno netko je s njega i zvao, bila je negdje u blizini ostavljene Kije. Preko Centra 112 ustanovljena je približna lokacija mobitela s mogućim odstupanjima kutova od 30 stupnjeva. Riječ je o području između Šestinskog vrha, Lukšića, Mikulića i Gračana.

Iako su tragači pokušavali stupiti u kontakt s osobom s druge strane mobitela, nije bilo nikakva odgovora. Policija danas nije potvrdila postojanje trećeg mobitela.