sindikati ne odustaju

Još nema dogovora o plaćama u zdravstvu, pregovori se nastavljaju u srijedu

26.08.2019 u 12:32

Bionic
Reading

U ponedjeljak su nastavljeni pregovori sindikata iz zdravstva i Vlade, ali dogovor i dalje nije postignut pa se nastavljaju u srijedu

Brankica Grgurić iz Sindikata medicinskih sestara rekla je da se na sastanku nije dogodilo nešto važno uz status zaposlenika jer to nisu, kako navodi, novi pregovori. 'To je dodatak koji smo već ispregovarali' te dodala da se pregovori nastavljaju u srijedu u 13 sati, prenosi N1.

'...Ono što naš zahtjev ostaje i dalje, mi zasad samo prolazimo članke naših zahtjeva - nećemo dalje puno inzistirati na tim člancima koje smo dogovorili, ali onaj financijski dio - na tome ćemo drviti i dalje', nadovezao se predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak i dodao: 'Mogu vladini pregovarači govoriti što žele, ali mi od financijskog dijela ne odustajemo'.

Gregurić je naglasila kako i dalje ostaju pri svom stavu te očekuju da se ono što je parafrirano i ispuni, odnosno 7 posto na plaću te dodala kako štrajk nije jedino sredstvo već ima i drugih aktivnosti koje se mogu provoditi.

'Mislim da je krajnji čas da se neke stvari krenu ozbiljno raditi, da se ljude u sustavu zdravstva ozbiljno vrednuje i da se potpiše granski ugovor kao i s drugim javnim službenicima. Zdravstvo jedino nema kolektivni ugovor i smatramo da smo i moralno i materijalno oštećeni', rekla je.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je u petak kako nije bilo govora o konkretnim prijedlozima, te najavio da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak, pri čemu će se proći svi članci Kolektivnog ugovora.

'Nema kupovanja vremena, vrijeme se s tri ili 13 dana ne može kupiti. Obveze koje će proizaći iz Kolektivnog ugovora Vlada će ispoštivati', izjavio je.