sve češći slučaj

Još jedan napad medvjeda u Slovačkoj, gurnuo čovjeka niz padinu

05.04.2024 u 10:59

Bionic
Reading

Šumski radnik u Slovačkoj s nekoliko je slomljenih kostiju 'platio' susret sa smeđim medvjedom na zabačenom šumskom putu

Nevolja se dogodila u gusto obrasloj šumi u općini Kvačany, daleko od naseljenih područja, rekla je u četvrtak novinskoj agenciji TASR glasnogovornica državne organizacije za zaštitu prirode SOPSR.

"Medvjed je na uskom šumskom putu na strmom terenu naletio na šumskog radnika i oborio ga na tlo", rekla je glasnogovornica. On je potom pao niz padinu i slomio nekoliko rebara.

Predsjednik parlamenta Peter Pellegrini, ujedno i kandidat na predsjedničkim izborima u subotu, najavio je da će biti sazvana posebna sjednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o porastu sukoba smeđih medvjeda i ljudi.

"Država prije svega mora zaštititi živote i zdravlje ljudi, a tek onda predatora", rekao je Pellegrini za agenciju TASR.

Medvjedi su tijekom vikenda napali i ozlijedili gljivara i planinara. Sredinom ožujka medvjed koji je zalutao u gradić Liptovsky Mikulaš ozlijedio je petero ljudi.