već mjesecima bez dogovora

Još jedan front: Plenkoviću se ne sviđaju četiri imena s Milanovićevog popisa mogućih veleposlanika, evo i koja

29.10.2021 u 20:13

Bionic
Reading

Četiri imena na listi potencijalnih veleposlanika koju je sastavio predsjednik Zoran Milanović posebno su, sporna premijeru Andreju Plenkoviću. Jutarnji list doznaje da se radi o Mihaelu Zmajloviću, Ranku Ostojiću, Ivi Goldsteinu te Draganu Đuriću

Prema informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o dvojici bivših ministra u Milanovićevoj Vladi koji na prošlim lokalnim izborima nisu dobili povjerenje birača. Radi se o Mihaelu Zmajloviću, bivšem ministru okoliša, koji je bio kandidat za župana Zagrebačke županije te Ranku Ostojiću, bivšem ministru unutarnjih poslova koji nije prošao kao kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik Milanović bi Zmajlovića postavio za veleposlanika u Crnoj Gori, dok bi Ostojića imenovao ambasadorom u Kataru.

Među imenima na Milanovićevoj listi koja su sporna premijeru Plenkoviću je i ono povjesničara Ive Goldstein koji je u vrijeme dok je bio hrvatski ambasador u Parizu, u centralnoj sobi za prijeme u veleposlanstvu na zidu imao sliku Josipa Broza Tita.

Goldsteina je Milanović predložio za veleposlanika u Grčkoj.

Ime s Milanovićeva popisa koje je Plenkoviću također neprihvatljivo predviđeno je za dužnost hrvatskog konzula u Tuzli na koju bi predsjednik države imenovao novinara Nacionala, Dragana Đurića.