ŽIVOT NAKON SABORA

Još godinu dana ne moraju na burzu rada

Friščić, Josipović, Petir i Pankretić

Friščić, Josipović, Petir i Pankretić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Prva sjednica novog saziva Sabora održat će se u petak, a njemu za neka dobro znana lica neće biti mjesta. I dok su jedni, poput Luke Bebića, odlučili otići u mirovinu, drugi svoju saborsku fotelju nisu uspjeli izboriti i do novog posla morat će preko burze

No i za to imaju vremena, jer imaju pravo na punu saborsku plaću još šest mjeseci, a potom šest mjeseci na pola plaće. Od poznatih lica, odnosno onih koji su radili ili kao ministri ili kao aktivni zastupnici, u Saboru neće biti mjesta za Željku Antunović i Davorka Vidovića (SDP), Radovana Fuchsa, Anu Lovrin i Gorana Marića (HDZ), s tim da posljednjih dvoje još mogu kao zamjene uskočiti u fotelje. Među onima kojih neće biti na Markovu trgu je i trojac iz HSS-a: Božidar Pankretić, Marijana Petir i Damir Bajs.

Bivši potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić za Jutarnji list je kazao da će se najprije malo odmoriti, a onda će vidjeti što će dalje.

'Sigurno neću koristiti povlasticu godinu dana, ali odmorit ću se nekoliko mjeseci', kazao je Pankretić

Marijana Petir pak o svojim budućim planovima nije željela govoriti za javnost.

'Nemam potrebe te planove dijeliti s javnošću. Imam dva fakulteta i magisterij i ne brinem se. Svatko tko hoće raditi snaći će se', istaknula je.

Sad već bivši ministar turizma Damir Bajs mišljenja je da se za političare ne treba brinuti, 'jer će se oni već nekako snaći'.

Danijel Srb iz HSP-a kaže da će se nakon Sabora vratiti struci.

'Diplomirani sam inženjer strojarstva i prije ulaska u politiku imao sam svoj projektni biro. Sada ću se vratiti struci', kazao je Srb za Jutarnji list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi