PRED HRVATSKIM SUCEM

Jocić: Nemam veze s Pukanićevim ubojstvom

07.09.2009 u 19:12

Bionic
Reading

Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, osumnjičen da je bio organizator i nalogodavac ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, saslušan je kao svjedok pred beogradskim istražnim sucem

Na saslušanju u postupku protiv Luke i Roberta Matanića, Amira Mafalanija te Slobodana Đurovića bili su istražni sudac, specijalni tužitelj iz Zagreba i branitelji okrivljenih, potvrdio je Jocićev branitelj Veljko Delibašić.

Jocić je, rekao je odvjetnik za agenciju Beta, 'uvjeravao hrvatskog tužitelja da s ubojstvom Pukanića nema nikakve veze. Da je toga svjestan i hrvatski tužitelj, govori i činjenica da je saslušan kao svjedok, a ne kao optuženik', dodao je Delibašić. Saslušanje se održalo u prostorijama beogradskog Okružnog zatvora, u kojem je Jocić pritvoren.

Jocić se sumnjiči da je organizirao kriminalnu skupinu koja je 23. listopada 2008. ubila Pukanića i Franjića. Uhićen je 27. travnja ove godine u vili na Dedinju, koju je unajmljivao od obitelji bivšega srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, piše HRT.