VIŠESATNA OPERACIJA

Jill Biden bila na operaciji, uspješno joj uklonjeno kancerogeno tkivo

11.01.2023 u 23:57

Bionic
Reading

Prvoj dami SAD-a Jill Biden uklonjeno je sve kancerogeno tkivo nakon što je u srijedu provela više sati u vojnoj bolnici na ambulantnoj operaciji, priopćila je Bijela kuća

'Sve kancerogeno tkivo uspješno je uklonjeno, a na rubovima nema zaostalih stanica raka kože', rekao je liječnik Bijele kuće Kevin O'Connor, dodajući da se ne očekuju daljnji postupci.

Operacija je obavljena nakon što je nedavno pronađena mala lezija iznad desnog oka prve dame tijekom rutinskog preventivnog pregleda na rak kože. Bijela kuća nešto prije toga objavila je da je operacija prve dame radi uklanjanja 'manje promjene' na koži lica protekla dobro.

U pratnji supruga, američkog predsjednika Joea Bidena, Jill Biden je u srijedu predsjedničkim helikopterom prevezena u vojnu bolnicu Walter Reed, blizu Washingtona.

Bijela kuća je potvrdila da je imala 'zakazan ambulantni kirurški zahvat'. Takav tip operacije radi se pod lokalnom anestezijom i smatra se iznimno djelotvornom ako se obavi dovoljno rano. 'Operacija prve dame protekla je dobro', rekla je na tiskovnoj konferenciji glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.