PROMETNIK PRED OTKAZOM

Jeza kod Zagreba: Dva vlaka jurila jedan prema drugom

23.06.2014 u 11:50

Bionic
Reading

Sinoć iza 21 sat za dlaku je izbjegnuta velika tragedija – frontalni sudar dvaju vlakova između Sesveta i Dugog Sela. Zbog izvanrednog događaja s radnog mjesta sinoć je udaljen dežurni prometnik na kolodvoru Dugo Selo

Zbog mogućeg propusta u obavljaju dužnosti sinoć je s radnog mjesta udaljen dežurni prometnik na kolodvoru Dugo Selo te će u tom statusu ostati najdulje do okončanja postupka utvrđivanja činjenica. U slučaju da se dokaže odgovornost dežurnog prometnika, postoji i mogućnost primjene najstrože kazne – izvanrednog otkaza ugovora o radu, kažu u HŽ-u.


Brzi vlak 782 koji prometuje na relaciji Osijek – Zagreb Glavni kolodvor dobio je od prometnika dopuštenje da krene s kolodvora Dugo Selo prema Zagrebu. Istodobno iz kolodvora Sesvete u smjeru Dugog Sela pokrenut je putnički vlak 8087 koji vozi na relaciji Savski Marof - Dugo Selo. No odmah nakon pokretanja brzi vlak 782 je zaustavljen i isključen je napon u kontaktnoj mreži na dionici pruge Dugo Selo – Sesvete, što je još jedan od zaštitnih mehanizama u ovakvim izvanrednim slučajevima na elektrificiranim prugama.

'Ovim se putem želimo ispričati javnosti što smo je pogrešno informirali o zamjenskom prijevozu putnika na toj relaciji autobusima jer su autobusi ipak bili otkazani. Naime, procijenjeno je da će očevid trajati kraće nego što je prvotno bilo predviđeno te se tijekom očevida odustalo od angažiranja autobusa', kažu u HŽ-u.