HNS-ov PREDIZBORNI STOŽER

'Jedino će parlamentarni izbori dovesti do promjena u Zagrebu'

25.01.2011 u 12:45

Bionic
Reading

Zbog centralizacije Hrvatske, da bi došlo do promjene u Gradu Zagrebu, treba doći do promjene na državnoj razini, upozorili su zagrebački HNS-ovci. Tim su povodom i predstavili predizborni stožer za Grad Zagreb kojim će do izbora koordinirati Vesna Pusić

Pred Hrvatskom pa tako i Gradom Zagrebom, koji će uskoro postati jedno od europskih središta, velik je izazov koji, ne samo zbog europskog projekta, zahtijeva odgovarajuće prateće projekte, istaknula je potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić.


Stranački joj kolega i šef zagrebačkog izbornog stožera Dragan Kovačević najavio je stoga da će HNS izaći s projektima koji će pomoći Zagrebu, ali i Hrvatskoj, za razliku od Vlade koja ima 'popis neispunjenih želja projekata ionako usmjerenih tamo gdje HDZ može dobiti vlast'. O kojim je to HNS-ovim projektima točno riječ, nije bilo detalja, nego su zagrebački HNS-ovci samo rekli da je njihova stranka i prije podupirala neke od stvari koje navodi Vlada, a podupirat će i dalje to da Zagreb treba biti grad koji izlazi na Savu i koji treba postati kongresni centar s pratećom infrastrukturom.

Pusić je pritom posebno istaknula to da Zagreb mora postati zasebna cjelina zbog svoje razvijenosti, tako da se može odmah uključiti u strukturne europske fondove, a ne kohezijske kojima prvo moraju pristupiti ostali dijelovi zemlje zbog svoje nedovoljne razvijenosti. 'Izbori bi trebali biti potkraj ove godine i nadamo se da se Vlada neće držati noktima i zubima za vlast do početka 2012., a ti će izbori biti izbori za Treću republiku, europsku Hrvatsku', istaknula je Pusić njihovu važnost.

Dodala je da je 'HNS, za razliku od drugih, pokazao da kao stranka zna raditi za nacionalne interese i u poziciji i u opoziciji i zato građanima poručuje: 'S nama i zbog nas ste sigurni''. Pusić smatra da rejting HNS-a u Zagrebu, koji iznosi sedam do osam posto nije pad, osim možda u odnosu na 19 posto iz 2000. te da će građanima pokazati, kao što su to, smatra, već i do sada činili, da je HNS otvorena i odgovorna te ljudima dostupna stranka, a ne negdje 'u kuli bjelokosnoj'.

Novinare je pak posebno zanimalo kako se u tu priču uklapa kušanje sušija i probranih vina te prebiranje po političkim temama kojima su se 'zabavljali' HNS-ov predsjednik Radimir Čačić i koalicijski kolega SDP-ov šef Zoran Milanović prije koji tjedan s komentarom jednog dnevnog lista, a što se ne čini priličnim situaciji u kojoj se nalazi Hrvatska, nego pokazuje bahatost.

Pusić to nije bila voljna posebno komentirati, rekavši da nema smisla da ona to sada komentira i dodavši da 'ljudi u politici pristaju na razne formate u komunikaciji s medijima; PR je bitan, ali ne i kriterij za političku odgovornost i kompetenciju, a političke teme zasigurno jesu one koje zanimaju građane'.

Upitana za medijske špekulacije po kojima HNS-ovka Alenka Košiša Čičin Šain prima višestruku plaću u Holdingu, Pusić je odgovorila da 'gospođa Košiša Čičin Šain prima samo mirovinu i ne prima naknadu u Holdingu, a HDZ laže'.