preča posla

Je li mu žao što nije bio na inauguraciji? Evo što Zdravko Marić poručuje iz Bruxellesa

18.02.2020 u 13:16

Bionic
Reading

'I službeno i osobno ispričao sam se inauguriranom predsjedniku Republike, s obzirom na to da imam opravdani razlog - vodio sam danas Vijeće ministara financija - nisam mogao biti u Zagrebu', rekao je potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar financija Zdravko Marić, odgovarajući na novinarsko pitanje je li mu žao što nije bio na predsjedničkoj inauguraciji Zorana Milanovića na Pantovčaku. Marić je u utorak u Bruxellesu predsjedao sastankom ministara financija EU-a (ECOFIN)

'Naravno, javit ću se predsjedniku Milanoviću i najaviti jednu vrstu nastupnog posjeta, čisto da otvorimo određeni dijalog i na toj relaciji. U konačnici, sa svim institucijama, ako ni po čemu drugom, a ono barem po onoj proračunskoj stavci, sigurno moramo u nekom trenutku imati dijalog. Ali u svakom slučaju, čestitke njemu na inauguraciji, na imenovanju, a bit će prilike za daljnje razgovore', kazao je Marić.

  • +6
Svečanost inauguracije predsjednika Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Damir Sencar/HINA/POOL

Upitan što očekuje u mandatu novog predsjednika, Marić odgovara da predsjednik Republike, kao i svaki dosad, treba djelovati u skladu s Ustavom i ustavnim ovlastima te svim mjerama u kojima se nalazimo.

'Mislim da svi mi skupa, koji obavljamo bilo kakve vrste funkcija, trebamo brinuti i skrbiti prije svega o boljitku naše države, dakle Republike Hrvatske i svih njenih građana i na tom tragu treba raditi i funkcionirati. Njegovo iskustvo – svi dobro znate, bio je predsjednik Vlade, ovo je ipak nešto drugačija funkcija –... tako da kao i svakom novoimenovanom dužnosniku bilo koje razine, naravno, želim puno uspjeha', dodao je Marić.

Upitan hoće li ova skromnost ostaviti više novca u državnoj blagajni, rekao je da se ovdje ne govori o velikim iznosima, ali dobra je i nekakva poruka, simboličnost.

'To se lijepo u javnosti može nekad čuti i vidjeti. Vi znate da smo, što se tiče javnih financija, jako puno toga napravili proteklih godina', zaključio je Marić.