Japansko-engleski spoj ne može pogriješiti!

Japansko-engleski spoj ne može pogriješiti!

28.02.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Doshaburi je japansko-engleski label za koji sam nedavno doznala i koji me potpuno oduševio. U centru Barcelone imaju zanimljiv butik, a može se kupovati i online. Upravo je u tijeku sniženje kojem ni ja nisam odoljela.

Svakodnevno me u Barceloni iznenadi neki novi butik koji je potpuno drugačiji od onoga u koji sam prethodno ušla. Predstavljanje takvih mjesta moglo bi potrajati mjesecima jer Barcelona je uistinu raj za shopping. Pod tim ne mislim na high street ili poznate dizajnerske dućane nego male butike u Bornu ili Gotičkoj četvrti koji prodaju dizajnerske komade u samo jednoj veličini ili nekakve homemade stvarčice koje možete vidjeti ovdje i nigdje drugdje. Takav je Doshaburi, japansko-engleski label koji me potpuno oborio s nogu kada sam još lani prvi put ušla u njega.



Doshaburi na japanskom znači obilnu kišu koja čisti dušu (engl. torrential rain that purifies the soul). Za jeans koji ima 'istrošeni' izgled, u Japanu također kažu doshaburi.
Ukoliko vas put nanese u Barcelonu neka svakako bude pri vrhu vaših must see butika jer osim što ima fantastičan asortiman, nalazi se u srednjovjekovnoj palači iz 14. stoljeća usred Gotičke četvrti, jedne od nezaobilaznih turističkih meta. Do tada bacite oko na njihov online shop jer je upravo u tijeku veliko sniženje, a stigla je i nova kolekcija.








Iako mi se ova pomaknuta bunda od ekološkog krzna neopisivo svidjela nisam ju kupila u nadi da ću tom odlukom što prije dozvati proljeće. No, to ne znači da sam iz Doshaburija izašla praznih ruku. Počastila sam se jednim predobrim komadom koji ću vam sutra pokazati.
Zato stay tuned, a do tad uživajte u Doshaburi streetsyle-u

Daniel Palillo
Großer Heinrich
A.F. Vandevorst
Großer Heinrich
Horace
Jeremy Scott
KTZ
Lutz Romarin
Manish Arora