NEOBIČAN POSJET

Japanci stigli u Hrvatsku kako bi proučili naše krave

01.04.2014 u 10:40

Bionic
Reading

Iako će mnogi na prvu pomisliti kako je ova vijest vezana uz prvi april, tome nije tako. Uistinu se dogodilo i pokazuje da i Hrvati imaju svoje adute kojima mogu poučiti Japance. Tijekom ponedjeljka, u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji, točnije na farmi krava Gottstein u Grubišnom Polju, u organizaciji vodeće domaće putničke agencije Uniline i Turističke zajednice Bjelovarsko-Bilogorske boravila je grupa iz Japana kako bi proučavala uzgoj krava

Riječ je o stručnoj skupini koja je na proputovanju Hrvatskom i zemljama regije. Tijekom boravka u našoj zemlji, uz obilazak pojedinih turističkih destinacija, poput Zagreba, Dubrovnika i sl, proučavali su i uzgoj krava tijekom kojeg su imali priliku upoznati i naučiti finese domaćih uzgajivača, javlja agencija Uniline.


Kako sami ističu, za njih je dragocjeno iskustvo prikupljanje znanja uzgoja ovih plemenitih životinja. Prikupljeno znanje ponijeti će sa sobom kako bi isto prenijeli i primijenili u svakodnevnom radu u matičnoj zemlji. Uz stručni dio putovanja, ne kriju zadovoljstvo Hrvatskom, a posebno naglašavaju kako su ugodno iznenađeni mogućnostima kontinentalnog turizma u Hrvatskoj.

Milovan Popović iz Unilinea naglašava kako je riječ o nastavku uspješno započetog projekta dovođenja organiziranih grupa s Dalekog istoka u kontinentalnu Hrvatsku.

Antun Turčić, čelni čovjek TZ Bjelovarsko-Bilogorske nije krio zadovoljstvo. 'Za nas je velik poticaj imati priliku organizirati ovakvo događanje. Rezultat je to napora i ulaganja u suradnji s Unilineom kojim uspješno razvijamo turističku ponudu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Dragi gosti iz Japana sa sobom nose dobar osjećaj i sjajne uspomene prikupljene tijekom posjeta našem kraju. Siguran sam da će svoja iskustva prenijeti svojim sunarodnjacima o ljepotama i turističkim mogućnostima naše zemlje'.