zagreb

Jandroković se sastao sa švicarskim predsjednikom Maurerom

29.11.2019 u 13:08

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Švicarske Ueli Maurer ocijenili su u petak tijekom sastanka u Zagrebu da su hrvatski iseljenici dobro integrirani u Švicarskoj i da mogu biti oslonac za jačanje gospodarske suradnje

'Dvojica predsjednika istaknuli su da hrvatski iseljenici, dobro integrirani u švicarsko društvo, predstavljaju važnu poveznicu između dviju zemalja te da mogu pridonijeti daljnjem produbljivanju gospodarskih odnosa. Izraženo je zadovoljstvo porastom robne razmjene te brojem švicarskih turista u Hrvatskoj', stoji u priopćenju ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

Jandroković i Maurer ocijenili su da su odnosi Hrvatske i Švicarske prijateljski, a da je bilateralna suradnja odlična u mnogim područjima.

Istaknuto je kako postoje brojna područja, u kojima postoji prostor za gospodarsku suradnju, poput farmaceutske, prehrambene i elektroničke industrije te enogastronomije i turizma.

Jandroković je Maurera izvijestio o programu i prioritetima hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, a razmijenjena su mišljenja i o aktualnim europskim temama, priopćeno je iz Sabora.