oporavio se

Jandroković progovorio o borbi s koronavirusom: Bolest je opasna i dosta nelogična

14.10.2020 u 18:00

Bionic
Reading

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, ispričao je za Dnevnik Nove TV kakva su mu iskustva s koronavirusom

"Evo, oporavio sam se, nisam imao jake simptome, na sreću, tako da evo vraćam se čini mi se u sasvim solidnoj formi. Muški dio obitelji bio je zaražen, a ženski dio ne, dakle girl power očito tu djeluje. Supruga je onda brinula naravno o nama", opisao je Jandroković i dodao da je u jednoj fazi bilo i ostavljanje hrane pred vratima, piše Dnevnik.hr.

Komentirao je i današnju rekordnu brojku novozaraženih i poručio građanima da se drže propisanih mjera.

"Ja se držim pravila, i evo svi to vide, često nosim masku, ali čini mi se da jedan kontakt u kojem nisam imao masku je upravo doveo do toga da se razbolim, dakle mogu zaista uputiti poruku svima da je ova bolest opasna, da je ona dosta nelogična, ima neka svoja pravila koja očito još uvijek ni znanost nije uspjela utvrditi, otkriti i jedini način da nastavimo koliko toliko normalno živjeti je da se držimo pravila", rekao je Jandroković i dodao da je u vrijeme koje je proveo u izolaciji čitao i pratio medije.

  • +20
Rekordan broj zaraženih koronavirusom - građani većinom nose maske i na otvorenome Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je danas na sjednici Vlade kako je 233. dana od početak zaraze koronavirusom u Hrvatskoj zabilježen porast koji brine, ali ne iznenađuje te situacija zahtijeva ozbiljnost, odgovornost i samodisciplinu.

"Na 233. dan od početka zaraze zabilježeno je 748 novozaraženih. Prati se određeni porast koji nas brine, ali ne iznenađuje s obzirom na situaciju kod nas i u okruženju", kazao je Beroš.

"U proteklom tjednu broj slučajeva na 100.000 stanovnika te udio pozitivnih testova ponovno rastu. Broj aktivnih slučajeva u odnosu na tjedan ranije porastao je s 11 posto na gotovo 15 posto. Situacija zahtijeva ozbiljnost, odgovornost i samodisciplinu", kazao je.

Beroš je ponovio kako su izvor zaraze u posljednje vrijeme bila veća javna i privatna okupljanja te je pozvao na odgovornosti i nesudjelovanje na takvim okupljanjima.

Trenutno je pozitivan 3221 bolesnik a 441 je hospitaliziran. U proteklih tjedan dana u bolnicu je zaprimljeno 350 pacijenata, a otpušteno 244. Radi se blagom povećanju hospitaliziranih. Trenutno je 27 bolesnika na respiratoru, dva više nego jučer. U zdravstvenom sustavu su 192 pozitivna djelatnika, a 907 ih je u samoizolaciji.