tko laže?

Totalni rat predsjednice i Jandrokovića, padaju dosad nezapamćene uvrede

30.05.2018 u 10:27

Bionic
Reading

Nakon što je premijer Andrej Plenković službeno i javno u izjavi novinarima odbio predsjedničin prijedlog za sazivanjem zajedničke sjednice, a njegovu odbijenicu dodatno pojačao Gordan Jandroković koji je rekao da je predsjednica temi pristupila neozbiljno, Kolinda Grabar Kitarović uzvratila je žestokim optužbama da Jandroković laže i dodvorava se Plenkoviću. 'Tako se ne saziva ni sjednica vatrogasnog društva', ljutito je uzvratio predsjednik Sabora neimenovanom izvoru iz Ureda predsjednice

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković jutros kritizirao predsjednicu, pa mu ona još oštrije odgovorila, ponovno se oglasio Jandroković.

'Jutros sam govorio o svome viđenju situacije kad je bio u pitanju prijedlog za održavanje zajedničke sjednice Vlade. Takav pristup nije ozbiljan zato što ta sjednica nije dogovorena s predsjednikom Vlade, a poslan je dopis bez ikakvih materijala o tome kako bi trebala izgledati ta sjednica. Tako se ne saziva ni sjednica vatrogasnog društva u nekom selu', rekao je Jandroković, prenosi N1.

Smatra kako je to kad se šalje zahtjev bez objašnjenja - neozbiljno.

'Nisam nikoga uvrijedio u svom odgovoru ujutro i ostat ću pri tome, ali ono što je rečeno u zadnjem dijelu izjave neslužbenog izvora, a tih neslužbenih izvora mi je preko glave - izjava da su demografija i blokirani sad in jest beskrupulozna i besprizorna laž i takvo što nije nitko izgovorio, barem ne u društvu u kojem sam ja bio i smatram da takvo što nije dostojno da iziđe iz Ureda predsjednice', rekao je Jandroković.

Kazao je da je u nedjelju navečer održan neformalni sastanak u Vladi, na kojemu su sudjelovali on, predsjednica Grabar Kitarović te premijer Andrej Plenković te da se razgovaralo i o temi demografije.

'Gotovo svaki put kad imamo sastanak u troje govorilo se i o temi demografije. Ona jest najavljivala mogućnost sazivanja sjednice, a predsjednik Vlade joj je rekao da to nije model po kojemu on želi raditi. Ovdje se ne radi o namjeri da se pomogne demografskim mjerama, nego se, po mojem mišljenju, radi o običnom politikantstvu', rekao je Jandroković.

Jandroković je jutros, podsjetimo, kazao kako je svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao smirujuće.

'Između predsjednice i premijera ne smije biti tenzija. Ne mogu shvatiti predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom - poštom, a da to nije bilo priopćeno.

Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa bez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere - taj pristup nije ozbiljan', naveo je Jandroković.

Podsjetimo, predsjednica je na Facebooku jučer izrazila žaljenje što Plenković nije prihvatio ispruženu ruku.

Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koje nas je zadesila. Kad se tome pridoda 325.000 blokiranih građana, onda svatko kome je stalo do budućnosti hrvatske države mora biti svjestan da samo zajedništvom i nacionalnim konsenzusom možemo prevladati ovu iznimno ozbiljnu krizu.

  • +58
Sva lica Gordana Jandrokovića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na reakciju predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na Jandrokovićevu izjavu nije trebalo dugo čekati. Iz njenog Ureda poručili su da Jandroković laže kako bi se dodvorio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

'Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao a da prethodno to predsjednica nije najavila premijeru. Odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost predsjednica je premijeru najavila da će prijedlog u toku dana poslati, jer da ni predsjednica ni država više ne mogu čekati rješenje tog pitanja', poručili su iz Ureda predsjednice za Jutarnji list.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Iz Ureda su također poručili da Jandroković laže i oko toga da je prijedlog za sazivanje sjednice Vlade otišao za vrijeme trajanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Tvrde da je prijedlog poslan u poslijepodnevnim satima, za što tvrde da se može provjeriti u urudžbenom zapisniku.