susret zajednica

Jandroković: Potpora jačanju dijaloga među različitim kršćanskim crkvama

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 26.01.2023 14:01
  • Objavljeno 26.01.2023 u 14:01
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković nazočio je susretu predstavnika različitih kršćanskih zajednica u Hrvatskoj te je izrazio potporu jačanju dijaloga među kršćanskim crkvama kao i među dionicima hrvatskog društva, istaknuvši kako je put dijaloga ponekad mukotrpan

Jandroković je, kako se navodi u četvrtak u priopćenju, uvodno pozdravio predstavnike Katoličke crkve, Srpske pravoslavne Crkve, Makedonske pravoslavne Crkve, Baptističke crkve, Evanđeosko-pentekostne crkve te Grkokatoličke crkve te druge nazočne uzvanike.

Iskazao je zadovoljstvo okupljanjem tako velikog broja kršćanskih denominacija u Hrvatskom saboru i podržao takvu vrstu susreta s ciljem izgradnje zajedništva u različitosti, boljeg međusobnog razumijevanja i tolerancije, a u duhu svega što nas povezuje.

Tom prigodom, kako se ističe, predsjednik Sabora govorio je o važnosti poštivanja i vlastitih i tuđih vrijednosti u društvu koje je raznoliko te u kojem koegzistiraju mnogi svjetonazori i uvjerenja. Upravo u tim različitostima, ukazao je na potrebu dodatnog jačanja tolerancije, uzajamnog poštovanja i razumijevanja, također i u političkom prostoru. Istaknuo je kako je na tim načelima važno graditi rasprave u Saboru, te u konačnici, i hrvatsko društvo. Pritom je naglasio značaj smanjivanja podjela, a isticanja svega povezujućeg među akterima društva.

U završnim riječima predsjednik Jandroković iskazao je punu potporu jačanju dijaloga među različitim kršćanskim crkvama, te isto tako i među različitim dionicima hrvatskog društva, istaknuvši kako je put dijaloga ponekad mukotrpan, ali vrijedan ulaganja svojeg političkog i ljudskog kapitala.

Susret kršćanskih zajednica održao se u organizaciji zastupnika Marina Miletića, povodom završetka molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!