teatar apsurda

Jandroković oporbenjaku: 'Je'l bute si drmnuli pivicu, pa se bute smirili'

13.03.2024 u 18:15

Bionic
Reading

Nabrajanjem HDZ-ovih afera i pozivom građanima da izađu na skore izbore za Hrvatski sabor, saborska oporba u srijedu je, žaleći što prije dva-tri tjedna nije prihvaćen njen, pozdravila prijedlog vladajućih klubova da se 10. saziv Sabora u četvrtak, 14. ožujka, raspusti

„Dobro nam došli izbori, dobro nam došla promjena nakon koje će Hrvatska biti bolja“, izjavio je uoči rasprave o raspuštanju Peđa Grbin (SDP) koji, kao i drugi oporbeni klubovi, drži da je Sabor trebalo i ranije raspustiti.

Oporba HDZ-ove zastupnike proziva da su još prije dva-tri tjedna govorili da će se mandat odraditi do kraja, te odbili oporbeni prijedlog za raspuštanjem.

„Došlo je vrijeme da se rastanemo i ne ponovilo se“, izjavio je Miro Bulj, prozivajući vladajuće da su 'u koroni' građanima „ukrali“ slobode uvođenje besmislenih potvrda. Ilegalni migranti nam ulaze kroz granicu kako im padne na pamet, Šengena nema, pao je, kad Most bude na vlasti, bit će hrvatski vojnik na hrvatskoj granici, rekao je Bulj.

„Neka se raspuštamo“, poručila je i Sandra Benčić (Možemo) koja drži da je to trebalo učiniti i ranije, primjerice, kad je postalo jasno da ne ide obnova od potresa, kad su ministri odlazili zbog afera, kad je postalo jasno da Andrej Plenković uzima jednu po jednu instituciju pod kontrolu, kada se shvatilo da nikada neće otkupiti Inu od Mađara itd.

I Marijan Pavliček (HS) iznio je svoje viđenje četiri godine vladavine HDZ-a: 400 tisuća Hrvata manje, četirimilijarde eura deficita u državnom proračunu, minimalno 404 afere…kazao je, i obratio se građanima: "Ako danas živite bolje, ako si sa plaćom ili mirovinom možete priuštiti više nego prije četiri godine, glasujte za HDZ. Ako ne možete, dobro razmislite kome dati glas", rekao je.

  • +2
Sabor raspravlja o SDP-ovu prijedlogu da se raspusti i raspišu novi izbori Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Domagoj Hajduković (SD) kazao je da traži stanku da se smiri, jer da sav treperi da čuje rasprave HDZ-ovih zastupnika koji su prije dva tjedna ismijavali oporbenu inicijativu da se Sabor raspusti, a sada zagovaraju raspuštanje. Koji teatar apsurda, ustvrdio je.

„Je'l bute si drmnuli i pivicu kakvu, pa se bute smirili do kraja“, upitao ga je kroz smijeh predsjednik Sabora Gordan Jandroković.