poštivat će zakon

Jandroković odgovorio na prozivke Milanovića: On bi to htio pretvoriti u osobnu kavgu, to je karakteristika primitivnih ljudi

08.03.2021 u 15:57

Bionic
Reading

Nakon što ga je u današnjoj izjavi nekoliko puta spomenuo, predsjednik Sabora Gordan Jandroković odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću

'Danas nije bilo argumentirana rasprava o onome što nas čeka, a to je izbor predsjednika Vrhovnog suda, nego je htio tu raspravu htio pretvoriti u osobnu kavgu gdje ćemo se vrijeđati, kako se ne bi vidio meritum, a to je poštivanje Ustava i zakona. To vam je karakteristika primitivnih ljudi, kada nemaju argumente onda vas vrijeđaju i lažu', poručio je Jandroković.

'Bio bih neodgovoran kada bi se uspustio u takvu raspravu. Ovdje je sve sve pravno jasno, Ustav propisuje što je ovlast predsjednika, a zakon propisuje proceduru kako se izabire predsjednik Vrhovnog suda i ja ću tu proceduru poštivati. Ja ću dopis koji je došao od predsjednika poručiti i ako nije u skladu sa zakonom postupit ću', kazao je Jandroković.

Poručio je da mu nije jasno zašto predsjednik ne želi poštivati zakon. Kazao je da očekuje da Milanović nastavi s uvredama. Podsjetio je da su oni i ranije vodili rasprave. 'Poslije svake takve rasprave se osjećate prljavo. On očito voli biti u blatu', kazao je Jandroković.

Podsjetimo, Milanović je Jandrokovića u današnjoj izjavi nekoliko puta spomenuo. 'Godine 2005., kada je virio Sanaderu iz... rukava ili nogavice, Sanader je donio odluku na sjednici Vlade da se makne neka ustaška ploča iz nekog grada. Nekakav plak na hrvatskom zubalu koji ga je prljao. I to se pozvao direktno na Ustav. To nije bilo baš po proceduri, to je trebao biti upravni postupak. Do njega je sjedio njegov štićenik Jandroković. To je bilo tad, danas je drugačije. Danas prvo doneseš zakon koji je neustavan, a doći ću i na tu temu, i kažeš da to nećeš staviti u proceduru. Ovdje je cilj sputati dolazak na čelo Vrhovnog suda osobe s integritetom i osobe koja nije dio organizacije, klike', kazao je Milanović, a u jedan tren kazao je da Jandroković tumači Ustav kao 'Vegetin recept'.