predsjednik sabora

Jandroković o neuspjehu planirane procijepljenosti: To treba povezati s osobnom odgovornošću

15.07.2021 u 20:53

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je kako nije za obvezno cijepljenje protiv Covida te da ne vjeruje da će ono biti uvedeno u Hrvatskoj, ali i da postoji određena mogućnost za izvanrednu sjednicu Sabora bude li potrebno donijeti neki zakon koji eventualno definira obvezu u pojedinim sektorima

Jandroković je između ostalog komentirao tvrdnje da uhićenja osoba vezanih uz Milana Bandića ne bi bilo da je Bandić ostao živ i da je njegova stranka potrebna sada također HDZ-u za većinu.'Prije svega želim reći da to nije točno jer sjećate se da je bilo uhićenja i prije parlamentarnih izbora koji su bili povezani s nekim ljudima iz naše stranke. Mislim da oporba tu nastoji, zato što baš rade institucije onako kako treba, pa oni pokušavaju politikantski za sebe skupiti koji bod. Milan Bandić i njegov klub nije u Hrvatskom saboru bio već godinu dana. Dakle, ja ne znam o kakvoj većini oni govore koja je bila povezana s Klubom zastupnika Milana Bandića. Ali Milan Bandić je bio i član SDP-a, koliko se sjećam, pa nek malo preispitaju i to razdoblje, rekao je Jandroković u Dnevniku HRT-a.

Upitan tko je najodgovorniji što se nije uspjelo u planiranoj procijepljenosti Hrvatske kazao je da cijepljenje treba povezati s osobnom odgovornošću i sa solidarnošću.

'Bitno je da cjepivo postoji, da ga ima u dovoljnoj mjeri i da se svatko tko želi može cijepit'i, odgovorio je Jandroković.

Na pitanje kakva je procijepljenost u Hrvatskom saboru kazao je da je zatražio podatke od tajnika Sabora tako da početkom idućeg tjedna očekuje da će imati potpune podatke.

'Morate znati da djelatnici ne moraju dati odgovor na to pitanje. To je zaštita njihove privatnosti, ali opet apeliram i na njih', rekao je Jandroković.

Upitan bi li, ne poboljša li se procijepljenost i ako se epidemiološka situacija pogorša, pristao sazvati izvanrednu sjednicu da bi Sabor uveo obvezno cijepljenje, Jandroković je poručio da nije za obvezno cijepljenje i da ne vjeruje da će ono biti uvedeno u Hrvatskoj.