drama u sabornici

Jandroković o incidentu u Saboru: Besprizorni Beljak je napravio kavgu

20.04.2023 u 13:17

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković komentirao je jučerašnji kaos u Saboru koji je izazvala rasprava o Zakonu o prekršajima.

'Teret koji Hrvatska nosi zbog onog što se događalo u prošlosti, a povezano je sa zločinima NDH, nešto je što moramo osuditi i kao narod odbaciti. Oni koji to ne razumiju, njima nema mjesta u hrvatskoj politici, a neki od njih misleći da se dodvoravaju biračkom tijelu otišli su predaleko', rekao je, kako prenosi N1, Jandroković.

'Neki su onda zloupotrijebili tu situaciju, mislim da besprizornog Beljaka, koji je onda napravio kavgu. Ne znam bi li to dovelo do fizičkog nasilja, ali on kao radikalni ljevičar u zadnje vrijeme odjednom preuzima brigu za zastupnika Sačića koji je bio branitelj, što poštujem, ali ono što su jučer učinili, nije im na čast i mislim da ih je Beljak izmanipulirao', poručio je predsjednik Sabora.

Incident u Saboru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski sabor

Podsjetimo, situacija je eskalirala zbog ustaškog pozdrava čije bi se skandiranje u javnost kažnjavalo i do četiri tisuće eura. Zastupnici su se vrijeđali međusobno, nekolicina je krenula prema stolu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, a epilog je izbacivanje čak njih trojice iz sabornice.