MAURICIO LICUL

'Jakovčić odjednom odustaje od pameti i kapitala'

03.02.2013 u 18:34

Bionic
Reading

'Pred odlazećim županom, predsjednikom opadajuće stranke, pojavljuje se novi izazov. U ulozi spin doktora i režisera pokušat će u projektu 'nemoguća misija' stvoriti široku koalicijsku frontu bez stranaka i 'priko Učke' pronaći nedostajućih mu 150.000 glasova za Europarlament. Tom kampanjom pokušat će pomoći IDS-u da umjetno nadomjestiti izgubljene koalicijske partnere', kazao je na današnjoj Ladonjinoj konferenciji za novinare Mauricio Licul

'Pred odlazećim županom, predsjednikom opadajuće stranke, pojavljuje se novi izazov. U ulozi spin doktora i režisera pokušat će u projektu 'nemoguća misija' stvoriti široku koalicijsku frontu bez stranaka i 'priko Učke' pronaći nedostajućih mu 150.000 glasova za Europarlament. Tom kampanjom pokušat će pomoći IDS-u da umjetno nadomjesti izgubljene koalicijske partnere', kazao je na današnjoj Ladonjinoj konferenciji za novinare Mauricio Licul.

'Isto tako, vjerujemo da će zainteresirani za projekt 'nemoguća misija' znati prepoznati istrošenog političara i, sada je već jasno, moralnog gubitnika izbora', napomenuo je Licul. Podsjetio je i da su uoči parlamentarnih izbora Jakovčić i Kosor potpisali sporazume o Brijuni rivijeri i gradnji Opće bolnice Pula, a kako veli, epilog je poznat. 

Za situaciju u pulskoj Općoj bolnici, čiju će sanaciju i upravljačka prava zbog više od 170 milijuna kuna duga preuzeti država, prozvao je pulskog gradonačelnika Borisa Miletića koji je i član Upravnog vijeća bolnice, župana Ivana Jakovčića, ravnatelja bolnice Lems Jerina te predsjednika Upravnog vijeća OB Pula Valeria Drandića, ali i IDS-ove saborske zastupnike.

'29. studenog prošle godine na glasanju u Saboru o sanaciji javnih ustanova, gdje spada i naša bolnica, vijećnici IDS-a nisu predložili nikakav amandman, pisani prijedlog ili primjedbu na spomenuti zakon. Jedino su priznali da su najviše oni u Istri odgovorni za stanje koje imamo danas ili da citiram Valtera Boljunčića, zastupnika IDS-a : '(…) nije baš sasvim naša greška', kazao je Licul, dodavši da su se 'na isti način ponašali i kad je u pitanju bio Plomin'.

'Da je kojim slučajem u Saboru bio samo jedan saborski zastupnik Ladonje, isti bi predložio deset amandmana na ovaj prijedlog zakona i sigurno bi spomenuti amandmani bili usvojeni', zaključio je Licul.