izvještaj hak-a

Jaka bura otežava promet na Jadranskoj magistrali

29.06.2019 u 08:19

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na glavnim prometnicama, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika, vozi se usporeno u koloni.

Danas od 4 do 14 sati na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali.

Zbog radova zatvoren je granični prijelaz GP Goričan (most preko rijeke Mure). Promet se preusmjerava na GP Goričan II.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta). Od 5. svibnja na GP Metković zabrana je prometa za turističke autobuse.

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja ove godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

Trajekti i katamarani plove redovito.