HAK UPOZORAVA

Jak vjetar usporava promet, mogući odroni

06.11.2016 u 09:33

Bionic
Reading

Jak vjetar povremeno usporava promet i autocesti A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac te na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Kikovica, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub (HAK)

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Od 8,50 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je za sve skupine vozila. U prekidu su katamarani na linijama: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split.

Brodska linija Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Vodice plovi bez pristajanja u luku Prvić Luka. Trajekti i ostali katamarani plove redovito.
Pojačan je ulazak osobnih vozila na GP-ima Stara Gradiška i Slavonki Brod.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja na prelazak državne granice u oba smjera.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.