sindikalist o incidentu s nigerijcima

Jagić: Policija nađe nekoga u Zagrebu, stavi ga u maricu i odvede u BiH? Nema teorije

04.12.2019 u 11:52

Bionic
Reading

'Želimo ista novčana prava kao i prosvjetari', komentirao je Dubravko Jagić iz Sindikata policije zahtjeve policije za povećanjem plaća koje imaju prema Vladi, a osvrnuo se i na incident sa studentima iz Nigerije koji su iz Zagreba završili u izbjegličkom kampu u BiH

'Po meni nema teorije da bilo koga nađu u Zagrebu, stave ga u maricu i odvedu u BiH', rekao je Dubravko Jagić iz Sindikata policije komentirajući slučaj studenata iz Nigerije, koji su iz Zagreba završili u izbjegličkom kampu u BiH, za N1.

'Jesu li krijumčari sudjelovali u tome, ne želim govoriti o tome. Što se tiče humanosti, znamo kako stvari stoje. To da bismo mi takve stvari radili, doslovce nekoga uhitili, bacili u maricu i odvezli do Bosne iz Zagreba - nema šanse', rekao je.

Što se tiče zahtjeva za povećanjem plaća zaposlenima u MUP-u, Jagić je rekao da su izvršili pritisak na ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ali da je Vlada poslodavac, a ne Božinović kao resorni ministar.

'Radi se o tome da mi želimo imati ista prava novčana kao i prosvjetari. Ne podcjenjujući ničije zanimanje, ako oni mogu dobiti te koeficijente, koje su uspjeli izboriti, zašto se to ne bi odnosilo i na nas? Naš posao je daleko teži, radimo noću, poslove opasne po život i u svakakvim uvjetima te zahtijevamo da se izjednačimo po materijalnim pravima i s njima i vjerujem da ćemo to i napraviti. Počeli su pregovori s resornim ministrom da se ta materijalna prava koja su izborili učitelji primjenjuju i na nas kroz dodatke', rekao je Jagić.