KOSOR OTVORILA DUŠU

'Ja se ne smijem ni ošišati! Odmah je to škandal'

24.11.2011 u 14:48

Bionic
Reading

'Nisam nikada bila u spa. A i zamislite što bi me čekalo da se otkrije da sam cijeli dan provela na nekom tretmanu. Ja se ne smijem ni ošišati! Odmah je to škandal. A poznajete li neku ženu koja ne ide frizeru da bi se ošišala? Ili neku ženu koja ne voli biti dobro odjevena, imati dobru torbicu i cipele? Nema je', rekla je premijerka Jadrnka Kosor za časopis Glorija žaleći se na tretman koji ima u medijima

U intervjuu je progovorili i o svojoj obitelji posebice o sinu jedincu Lovri koji je rođen 9. prosinca, istog dana kada će Kosor potpisati pristupni ugovor za EU. Prisjeća se i tog. datuma 1984. godine kada je Lovro rođen: Bio je prekrasan ali izgledao mi je ljut i te prve sate samo sam se pitala zašto se ljuti na mene, kad sam ja dobra', rekla je premijerka ponosno.

Priznaje kako su prve godine bile teške. Njezin tadašnji suprug bio je iste profesije, radio je kao radijski sportski novinar a novinarski posao nema radno vrijeme, kaže Kosor. 'Prve godine Lovrina života pamtim po užasnoj napetosti. Moj bivši suprug i ja bili smo potpuno sami jer je moja mama živjela u Pakracu pa smo se stalno morali usklađivati', kaže premijerka. Dodaje da se u tom periodu ustajala u pet ujutro kako bi skuhala ručak a da su ona i suprug često sina 'razmjenjivali' na autobusnoj postaji dok se jedan vraćao a drugi išao na posao iz Velike Gorice gdje su tada živjeli.

'Nikada neću zaboraviti paniku koja me uhvatila kada sam jednom prilikom shvatila da sam ja ušla u autobus , a da moj suprug stoji vani bez Lovre. Bila je, naime, velika gužva i Lovro je nekako ispustio ručicu i sam se zaputio kući'.

Priznaje kako joj je bilo teško kada je Lovro dobio stipendiju u Japanu te kako je jedva čekala da se skypeom vide jednom tjedno. Dodaje da Lovro zna da joj je najvažniji da je voljen kao 'što razumije da mi je ljepše ako je uz mene nekoliko dana na odmoru. Mogu ja biti sama, ali nekako se ne osjećate baš ugodno kad sami idete na doručak ili ručak, na plažu ili se navečer prošetati', kaže.

Otkriva kako je njzin sin s tri godine znao sva slova te je još u vrtiću čitao Shakespearovu 'Oluju'. Svoj posao pak smatra specifičnim, nema radnog vremena, subote niti nedjelje. 'Često mi kažu da moram ugasiti mobitel. Ali ja to ne mogu. Nekoliko puta sam usred noći trebala dati dopuštenje da bi Vladin avion nekog prevezao do bolnice ili se stigao prevesti organ za transplataciju'.

Ponovno je ponovila da kao ministrica u Sanaderovoj vladi nije mogla znati što se u stranci sve događa te dodala da ne prati suđenje svome bivšem šefu. Na ostavku, kaže, nije nikada niti pomislila.